fredag den 12. oktober 2012

Lækre opskrifter

Honningkager

 

Ingredienser:

360 g hvedemel                        1 tsk. Stødt kanel
200 g honning                           1 tsk. Stødte nelliker
90 g sukker                               1 tsk. Stødt ingefær
1 æg                                          1 tsk. Natron




Fremgangsmåde:

1. Kom honning i en gryde og varm op under omrøring til den er smeltet.
2. Kom sukkeret i en skål og hæld den varme honning over under omrøring. Lad den køle lidt af.
3. Pisk ægget sammen og rør det i honning/sukker massen
sammen med krydderier, natron og mel.
4.  Ælt dejen sammen.
 5. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og udstik dejen i forskellige figurer. Lav evt. et hul i kagerne til ophæng.
6. Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.                                                                       

Bagetid: 10-12 min. I en 175*C forvarmet ovn (varmluft 165*C).
OBS: Hold øje med kagerne da de hurtigt kan blive brændt. Lad kagerne afkøle på en bagerist.




Opskrift på hjemmelavet kakao!

Hvis du nemt får ondt i halsen når der bliver koldt, er kakao en god ting at drikke. Og i stedet for at købe færdiglavet kakao, så prøv og lav din egen. Her er en hurtig og nem opskrift på, hvordan du laver din egen kakao.

Til 1 person skal du bruge:

2 dl. mælk

2 spsk sukker

description text1 spsk kakao

1 dl. piskefløde

sådan gør du:

varm mælken i en gryde i 5 minutter, eller hæld det i en kop og sæt det i mikroovnen.  Mens mælken bliver varm, pisker du fløden så den bliver til skum. brug en håndpisker eller et piskeris. Når mælken er varm, putter du sukker og kakao i, og rører rundt med en ske, putter en klat af din hjemmelavet flødeskum på toppen og så er du færdig.

For at give den et ekstra pift kan du drysse små chokolade stykker over flødeskummet. Som vist på billedet.



Ingredienser:


Revet skal af to appelsiner
½ tsk vaniljesukker
300 g hvedemel

125 g flormelis
225 g smør







Bland mel, flormelis, vaniljesukker og appelsinskal i en skål.
Smelt smørret og tilsæt det i skålen.
Ælt godt sammen til du får en ensformig dej.
Sæt dejen i køleskabet en time.
Rul dejen flad og form småkagerne.
Bag dem i 15 minutter på 180 grader C. alm. ovn.

Pynt med chokolade eller kakao glasur.






Fedtfattig Vanilie kage:

første skål.
5 æg piskes hvidt med 500 gram sukker
3 tsk. vanillesukker tilsættes skiftevis med 3 dl letmælk
og 75 gram olie.

anden skål.
350 gram hvedemel blandes med
4 tsk. bagepulver.
Melblandingen sigtes i første skål, og piskes sammen til sidst.
Dejen hældes over i en bradepande men husk bagepapir!
Bages i ovnen ved 190 grader i 30-40 min.
Husk at kigge til den med en kødnål.

Kan pyntes med flormelis eller glasur.


Vaniljeis: (ca.½ liter)

Ingredienser:

2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
1/4 piskefløde

Fremgangsmåde:

1. Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen med en håndmixer.
2. Tilsæt vaniljesukkeren og rør godt.
3. Pisk fløden i en anden skål (skal ikke piskes til flødeskum).
4. Vend forsigtigt fløden i æggeblandningen med en dejskraber.
5. Kom vaniljemassen i en form, og frys den derefter ned i minimum et døgn.

Hvis det er, kan man og putte karamel i isen eller putte noget hakket chokolade ovenpå isen.




Special Chokoladekage med varm chokoladesovs: (ca. 5-6 pers.)

Ingredienser:
2 æg.
3 dl sukker.
2 spsk. kakao med lille top.
1 spsk. vaniljesukker.
1½ dl mælk.
2½ dl mel.
2 tsk. bagepulver.
100 g smeltet margarine (lidt afkølet).

Fremgangsmåde:


1. Tænd ovnen på 200* (almindelig ovn) (*= grader)
2. Smelt margarinen i en gryde og lad den køle af.
3. Pisk æg og sukker med en håndmixer.
4. Tilsæt kakao og vanilje og rør.
5. Tilsæt mælken og rør.
6. Mel blandes med bagepulver og røres i dejen skiftevis med det smeltede margarine.
7. Smør en tærteform med margarine og hæld dejen deri.
8. Bages midt i ovnen ved 200*  i  25-30 minutter.

Chokoladesovsen:

50 g margarine.
1 dl fløde.
4 spsk. sukker.
1 tsk. mel med lille top.
1½ spsk. kakao med lille top.


1. Alle 5 ting kommes i en tykbundet gryde.
2. Bring sovsen i kog på 5
    under konstant omrøring.
3. Sovsen hældes varm over den lunkne kage.
4. Kagen kan eventuelt drysses med lidt kokos.



 En lækker smoothie!
description text
Hvis du skal lave en nem god smoothie,
så prøv denne her!
Det eneste du skal bruge er:

150 gram frosne jordbær
1 frisk banan
Lidt juice eller mælk

Du kan også pynte den med mynteblade.

1 kommentar: